Close

Nu sunteți încă membru? Înregistrați-vă și porniți la drum cu noi.

lock and key

Autentificare cont existent.

Account Login

Ați uitat parola?

Întunecarea globală

Întunecarea globală
 

Întunecarea globală este un fenomen la fel de periculos ca încălzirea globală!

Acest fenomen explică reducerea graduală a cantităţii de lumină care ajunge la suprafaţa Pământului, observată de-a lungul timpului. Cauza o reprezintă, bineînțeles, poluarea: creșterea numărului de particule poluante (fum, praf etc.) eliberate în atmosferă de către activităţile umane. Global, cantitatea de lumină ce ajunge pe pământ a scăzut cu 4% între 1960 şi 1990. Efectele întunecării globale sunt foarte grave: apariţia unui efect de răcire a Terrei, care poate masca parţial efectul de seră şi al încălzirii globale.

Daca ne vom aloca timp sa privim cerul vom observa ca-i lipseste albastrul de alta data. Datorita poluarii excesive orasele , observate de la distanta , sunt acoperite de o “patura” cenusie.  Putem observa chiar in Romania aceste efecte. Chiar si pe litoral putem observa ,exemplu in poza alaturata, cauzele acestui fenomen de intunecare.

Mamaia iulie, 2011:

Cauzele majore ale acestui fenomen sunt arderile necontrolate de tot felul (deseuri, gunoi menajer, etc) care emana particule ce se “depoziteaza” in atmosfera.

Cu totii trebuie sa ne schimbam modul de gandire si sa oprim aceste actiuni care conduc la aceste efecte negative!

Leave a Reply

Linkuri utile