Close

Nu sunteți încă membru? Înregistrați-vă și porniți la drum cu noi.

lock and key

Autentificare cont existent.

Account Login

Ați uitat parola?

Servicii de tratare a apelor uzate

Din perspectiva mai vastă a tehnologiilor ecologice, apele uzate comportă primul risc la nivel planetar: rezervele de apă dulce de pe glob sunt ameninţate nu numai de schimbările naturale (unde poluarea îşi joacă rolul ei), dar şi de acţiunile directe umane, dintre care cele mai importante în această discuţie se referă la apele industriale.

Apă uzată este orice fel de apă al cărei nivel de contaminare a depăşit standardele acceptate de legislaţiile în vigoare. Cu toate că aceste standarde diferă de la o ţară la alta şi, din raţiuni în principal financiare, de la un continent la altul, diferenţele sunt destul de reduse şi lista cu substanţele ce pot afecta apa – destul de clară. Preluarea, şi tratarea acestor ape este de aceea de primă importanţă în orice societate interesată chiar şi minimal de condiţiile de mediu unde trăiesc locuitorii ei.

Global Eco Center distinge patru faze în procesul de ecologizare a apelor uzate:

  1. Preluarea apelor uzate de la generatori;
  2. Transportul în condiţii de maximă siguranţă la bazele noastre;
  3. Depozitarea adecvată temporară a apelor uzate;
  4. Tratarea şi repunerea în circulaţie.

Dincolo de primele trei faze, unde specialiştii noştri sunt atenţi să preia toate materialele afectate şi să nu modifice terenurile aflate în imediata proximitate (din zona afectată, de pe drumuri şi şosele, de lângă spaţiile de depozitare ale firmei), procesul cel mai complex constă în tratarea apei. Puteţi citi aici un articol amănunţit pe subiect, sau urmăriţi lista de mai jos:

  1. Lichidul este menţinut în bazine mari pentru a lăsa particulele grele să se sedimenteze şi pe cele uşoare să plutească. Acest procedeu relativ grosier asigură în special epurarea fizică a apei de impurităţi macroscopice, uleiuri, grăsimi etc.
  2. În cadrul celui de al doilea pas, sunt eliminate particulele dizolvate şi particulele aflate în suspensie, inclusiv elementele organice, cum sunt microorganismele.
  3. În a treia etapă, apa este filtrată fizic şi tratată chimic pentru a-i asigura puritatea.

Prin aceste măsuri ne asigurăm că apele uzate ce ajung sub incidenţa firmei noastre reintră în circuitul biologic într-o formă pură, având astfel impact favorabil asupra mediului înconjurător şi a societăţii.

Linkuri utile