Close

Nu sunteți încă membru? Înregistrați-vă și porniți la drum cu noi.

lock and key

Autentificare cont existent.

Account Login

Ați uitat parola?

Servicii de intervenție rapidă în caz de accidente ecologice

Din punctul de vedere al chimiei mediului, contaminarea este unul dintre cele mai grave procese ce poate avea influenţă directă asupra unui biotop. Aceasta constă în prezenţa unui element chimic sau a unei sume de elemente într-un loc într-un procent mult mai mare decât ar fi firesc; din păcate, cauza principala a contaminării este dată de acţiuni umane. Subsecvent, contaminantele sunt substanţe periculoase prin cantitate, şi eliminarea lor urgentă este cu atât mai importantă cu cât rezultatele contaminării sunt greu de măsurat iniţial.

Proces perfid prin incredibila multitudine de reacţii chimice şi biologice pe care le poate genera, contaminarea are două tipuri de efecte: modificările sunt fie vizibile pe termen scurt, fie devin in timp tot mai uşor de observat şi, implicit, devin mai grave. Elemente din natură, cum sunt râurile şi formele climatice, pot influenţa aceste efecte prin extinderea ariei contaminate cu o altă serie de efecte secundare la fel de importante.

Intervenţia promptă a firmei noastre în cazul accidentelor ecologice e în acest context esenţială. Ea combină un set de reguli şi principii fără de care eficienţa acţiunilor de ecologizare ar fi chestionabilă: adaptare rapidă la condiţii variate, evaluarea pagubelor, dezvoltarea unei modalităţi imediate de acţionare, soluţii de siguranţă pentru spaţiile limitrofe, echipamente de siguranţă pentru personalul de intervenţie, gestionarea continuă în paşi mici a evoluţiei acţiunilor de curăţare etc.

Astfel, Global Eco Center are capacitatea şi pregătirea necesare şi adecvate pentru a interveni eficient în cazul accidentelor ecologice. Aria noastră de expertiză acoperă toate sectoarele mari ale contaminării:

  • Contaminări accidentale cu reziduuri periculoase – produse petroliere, reziduuri chimice de orice fel, din orice mediu şi de pe orice suprafaţă;
  • Diverse contaminări rezultate în urma dezastrelor naturale;
  • Contaminări în spaţii casnice, fie din neglijenţa proprietarilor, fie ca urmare a unor factori exteriori;
  • Contaminări ale solului şi ale apelor rezultate în urma accidentelor rutiere, feroviare, aeriene.
Linkuri utile