Close

Nu sunteți încă membru? Înregistrați-vă și porniți la drum cu noi.

lock and key

Autentificare cont existent.

Account Login

Ați uitat parola?

De ce este important ca “in curand lumea sa devina mai curata”?

02 Feb De în BLOG, Noutati | Comentarii
De ce este important ca “in curand lumea sa devina mai curata”?
 

     Din pacate în următorii 50 de ani  nu se va mai putea respira normal, cel putin nu pe Terra!

    Emisiile de gaze, fenomenul de întunecare globală, încălzirea globală, poluarea tot mai acută deopotrivă a apelor dulci şi sărate vor crea un climat nu numai nefavorabil, dar ostil asupra calităţii vieţilor noastresi mai ales a generatiilor ce ne urmeaza. În marile orase ale lumii  unii locuitori poartă pe strada  măşti protectoare împotriva gazelor şi a prafului din oraş. Dezvoltarea consumeristă în aglomerări urbane a dus la realităţi mai mult decât problematice: uraganele devastatoare, incendiile provocate de temperaturile neobișnuit de ridicate, înmulțirea ferestrelor din stratul de ozon, ploile acide sunt doar câteva din efectele pe care omenirea le plătește datorită poluării continue.Poluarea aerului are repercusiuni, în special, asupra sănătăţii oamenilor şi, sub forma unor fenomene ca acidificarea sau eutrofizarea, asupra mediului. Deasupra marilor oraşe se pot vedea tot mai des şi mai mult atmosfere dense, negre şi gri, smog-uri irespirabile, acumulări de monoxid de carbon, dioxid de azot şi oxid de sulf, mare parte datorate arderilor si emisiilor iresponsabile de materiale poluante.

     Apele multor fluvii şi mările în care se deversează trăiesc în timp real pierderi dramatice de materie organică, biotopuri întregi fiind distruse zi de zi. Poluarea a devenit un fenomen global atât de important încât efectele ei asupra mediului sunt deja sistematice.     

Este esentiala constientizarea , prin adoptarea solutiilor inovatoare si verzi-reciclare/valorificare; energii/combustibili alternativi, controlul si stoparea poluarii

Leave a Reply

Linkuri utile