Close

Nu sunteți încă membru? Înregistrați-vă și porniți la drum cu noi.

lock and key

Autentificare cont existent.

Account Login

Ați uitat parola?

Uleiurile alimentare uzatellllllll

20 Ian De în Ecologizare | 2 comentarii
Uleiurile alimentare uzatellllllll
 

Pana nu de mult, in Romania uleiurile alimentare uzate (de floarea soarelui, soia, de masline, etc) erau considerate mai mult “produse” reutilizabile a caror viata era pana la disparitia totala a acestora din tigaie, fripteuza, etc.Punct de vedere total eronat intrucat exista dovezi clare ca acestea sunt si trebuie catalogate drept reziduuri/deseuri cu potential extrem de periculos pentru sanatatea publica. De ce? Pentru ca, prin prajire/incalzire indelungata(pana la o jumatate de ora) si/sau repetata anumiti compusi(HHE,HNE,HDE) din ulei devin toxici cu potential ridicat cancerigen. Bineinteles dupa utilizare uleiurile uzate nu trebuie sub nici o forma sa fie aruncate in chiuvete , bai, canalizari, intrucat, datorita consistentei lor, antreneaza diverse materii si conduc la formarea de bacterii periculoase si la blocarea, bineînțeles, a sistemului de canalizare.

Prin urmare, recomandam insistent, stocarea uleiurilor alimentare uzate in recipienti inchisi si predate catre un centru autorizat de preluare a acestora.

  1. daniel05-19-11

    foarte bun articolul si am o intrebare legat de centrele autorizate de colectare: unde pot gasi un centru de colectare ulei alimentar?
    din ce am cautat pe internet, centrele solicita o cantitate minima si in general cauta de la fastfood-uri, restaurante etc
    multumesc

    • rares05-19-11

      Societatea noastra actioneaza la nivel national, indiferent de cantitatile de reziduuri/deseuri pe care le aveti. Ne puteti contacta oricand si cu siguranta echipele noastre v-or veni in ajutorul dumneavoastra in timpul cel mai scurt.

Leave a Reply

Linkuri utile