Close

Nu sunteți încă membru? Înregistrați-vă și porniți la drum cu noi.

lock and key

Autentificare cont existent.

Account Login

Ați uitat parola?

Despre “Ecologizare”

22 dec. De în Ecologizare | Comentarii
Despre “Ecologizare”
 

Global Eco Center este prima societate şi poate chiar singura care a definit şi defineşte în România adevăratul sens al cuvântului “ECOLOGIZARE”. Dacă ne uităm din curiozitate în DEX, aflăm explicaţia acestui cuvânt: „a asigura un mediu natural, sănătos”. Din punctul nostru de vedere, este o definiţie corectă, dar prea generală. Din păcate, în prezent, mulţi necunoscători atribuie sau folosesc acest cuvânt în diferite scopuri: de a da bine în fata organelor de control ale statului, de a ascunde anumite elemente ilegale etc.

În viziunea Global Eco Center, „ecologizarea” reprezintă o suma de mai multe acţiuni ce se aplică în toate situaţiile referitoare la poluare, şi anume: colectarea deşeurilor din anumite locaţii, curăţarea platformelor de orice fel, decontaminarea unui teren (soluri etc.), decontaminarea unei clădiri etc. Am evidenţiat aici doar principalele situaţii pe care le întâlnim în acest domeniu. În toate situaţiile, sunt necesari următorii paşi în vederea obţinerii calificativului „ecologizat”, şi anume:

1. identificarea problemelor prin obţinerea tuturor datelor de la toţi factorii implicaţi, precum şi evaluarea situaţiei în teren cu specialişti;

2. identificarea factorilor poluanţi implicaţi (inclusiv prin prelevarea de probe pentru analize de laborator);

3. stabilirea normelor/procedurilor de lucru/de intervenţie;

4. izolarea perimetrului respectiv în funcţie de gradul de pericol identificat;

5. preluarea deşeurilor, securizarea acestora, transportul autorizat în spaţii speciale de tratare/eliminare;

6. curăţarea/decontaminarea perimetrului după preluarea deşeurilor prin diferite procedee ce diferă în funcţie de situaţie;

7. redarea perimetrului în folosinţă.

În linii mari, aceştia ar fi paşii de urmat într-o etapă clasică de ecologizare, respectandu-se cu strictete normele legale in vigoare .

Leave a Reply

Linkuri utile